Her får du en liten innføring på hva du bør vite før du kjøper en softgun.

Her på Game-On! har vi et stort utvalg av airsoft- (softgun) våpen av mange forskjellige stiler og typer. Hvis du er ny innen airsoft, kan det å finne produktet som passer for deg, være litt utfordrende. Denne siden er ment å hjelpe deg med å finne den softgunen som passer best for deg. Hvis du ikke finner svarene du leter etter på denne siden, vennligst kontakt oss her med dine spørsmål.

TYPER AV VÅPEN

 

SPRINGER/FJÆRDREVET

Fjær-drevne våpen aka springere, blir ladet opp for hånd og skyter ett skudd på gangen. De har få bevegelige deler som gjør dem svært holdbare og pålitelige. Ulempen er at de har en lav skuddhastighet, som gjør at du må lade melom hvert skudd du skal skyte. Spingere/Fjærdrevet våpen er generelt den minst kostbare typen, og dette er det de fleste airsoft-spillere begynner med. De fleste kraftige airsoft sniperriflene er også fjærdrevet. De drives vanligvis av at man lader bolten som på en gammel mauser, som samtidig lader fjæren og lader den neste BB kulen. Disse riflene skyter ofte så høyt som 450 FPS eller høyere ved hjelp av en 0.20g softgunkule. På disse utgangshastighetene anbefales vanligvis en tyngre BB kule for å opprettholde treffsikkerheten.

ELEKTRISK (AEG)

 

AEG’er (Auto Electric Guns) er batteridrevet og har vanligvis både semi- og full autofunksjoner. En elektrisk motor gir fart til en serie tannhjul i en girkasse som igjen driver stempelmekanismen. Med et ladet batteri i full auto modus vil en AEG skyte ut kuler så lenge du holder avtrekkeren inne. (Anbefales ikke o mer enn 4.5 sekunder om gangen).  I semiauto modus vil den skyte ett skudd for hver gang du trykker på avtrekket. Du trenger ikke å lade mellom hver gang. De fleste airsoft riflene er AEG’er. Proline rifler refererer generelt til AEG’er med en full metall girkasse. De rimeligere versjonene med plastgear er vanligvis referert til som Sportline. Disse er en rimeligere nybegynner rifle.

GASS DREVNE VÅPEN

 

Softgun gass og CO2 er de mest populær drivmidlene for pistoler, men det er også mange gass- og CO2-drevne rifler på markedet. Softgungass er en form for komprimert propangass som fylles inn i pistolen. Normalt sett inn i magasinet som man gjør når man fyller en lighter. Når avtrekkeren presses inn, så slippes en gassprøyt som skyter ut hvert skudd. De fleste softgungass gasspistolene er bare halvautomatiske, men noen kommer også som full- og semi auto. CO2 airsoft pistoler fungerer på samme måte, men bruker ferdig fylte 12g co2 patroner som inneholder komprimert CO2 i stedet. De fleste dyrere gasspistolene har en funksjon som heter “blowback”. Blowback pistoler har en sleide som beveger seg frem og tilbake når pistolen skytes, akkurat som en ekte halvautomatisk pistol. Blowback-funksjonen legger til en liten mengde rekyl som øker realismen av disse pistolene.

  1. Glock 42 Gass Softgun med Blowback
    Glock 42 Gass Softgun med Blowback
    Tilbudspris 1299,- Vanlig pris 1649,-

UTTRYK SOM ER GREIT Å VITE BETYDNINGEN AV

 

Airsoft – En type pistol som skyter 6mm plastikk kuler (BBs). Også omtalt som softgun pistoler. De fleste airsoft våpen er laget for å ligne ekte våpen og brukes ofte til opplæringsformål. Airsoft-spill holdes over hele verden og sporten blir stadig mer populær.

 

AEG – Auto Electric Gun eller Automatisk Elektrisk Våpen. Se ovenfor under “Typer av våpen”

 

BBs – 6mm softgunkuler (BBs) brukes som ammunisjon for airsoft/softgun våpen. De kommer i flere forskjellige kvaliteter som er skilt av vekt. 0,12 g BBs veier 0.12 gram per kule. 0,20g BBs veier 0,20 gram per kule og så videre. Tyngre kuler brukes vanligvis kun til kraftigere våpen.

Blowback  – En funksjon på mange softgun pistoler (og noen rifler) som gjør at sleiden skyves tilbake når et skudd blir avfyrt. Dette er for å få økt realisme som gjør at du føler et “kick” som om du skyter et ekte våpen.

 

GBB/GNB  – Brukes som oftes på pistoler. GBB står for Gass med Blowback og GNB står for Gass No Blowback.

 

High Capacity (Hi Cap) Magasin – En type magasin for airsoft våpen som har plass til et stort antall kuler. Man kan skru på et lite hjul på undersiden av magasinet for å tvinge flere BB’er inn i kammeret til riflen. Denne typen magasin tillater brukeren å skyte mange skudd fra kun ett magasin. Ulempen er at man må skru på hjulet på magasinet for hvert 30-70 skudd.

 

CQB – Står for “Close Quarters Battle” og er en type spill hvorman spiller med svært korte avstander. I airsoft refererer dette begrepet til airsoft våpen som er ment for airsoft-spill i begrensede avstander. Vanligvis har disse våpenene en høy skuddtakt og er kortere for å gi deg bedre manøvrerbarhet. De fleste CQB-spillene har en grense på utgangshastighet på rundt 350 FPS med en 0.20g kule, så hvis du planlegger å spille CQB, er dette en viktig faktor å huske på.

Girkasse/Gearbox – Sekvensen av gir koblet til motoren til en elektrisk softgun. De tar rotasjonsenergien fra motoren og overfører den til fjærmekanismen som skyter ut kulene. Dette er en integrert del på hver eneste AEG, jo høyere kvalitet på gearboksen, jo høyere kvalitet , og pris er det på riflen.

 

Hop-Up – En funksjon som finnes  i de fleste airsoft-våpnene som gjør det mulig for brukeren å justere den bakovervendte rotasjonen på kule når den går ut av løpet. Rotasjonen gjør at kulene kan fly rettere og lengre.

 

FPS – Står for “Fot per sekund” og er hastigheten på kulen når den forlater løpet. FPS refererer til hvor kraftig en airsoft pistol er. Jo høyere FPS  en pistol har, desto mer energi har kulen når den kommer ut av løpet. For å holde det enkelt, blir FPS vanligvis målt med en 0.20g kule. Dette gjør det lettere å sammenligne FPS med ulike typer våpen. Tyngre kuler vil senke FPS’en, men vanligvis øke nøyaktigheten.

MPS – Samme som FPS, men nå oppgitt i ”Meter per sekund

 

Pump-Action – Refererer til en softgun som ser ut som et haglegevær hvor håndtaket pumpes frem og tilbake for å lade fjæren og klargjøre våpenet til å skyte. Våpenet må pumpes før hvert skudd.

 

R.I.S. – Rail Integration System. Airsoft rifler med R.I.S har et system av skinner montert på forsiden av geværet. Disse skinnene tillater at man kan påmontere en rekke forskjellig tilbehør. Disse tilbehørene inkluderer produkter som kikkertsikter, lasere, granatkastere rødpunktsikter og mye mer. Er normalt 21mm og alt av tilbehør som har 21mm feste kan påmonteres.

HVA ER DET RETTE VÅPENET FOR DEG?

 

Personlig preferanse bør spille en stor rolle i å ta kjøpsbeslutningen. Siden de fleste våpen er, for det meste, veldig like internt, bør du velge et våpen som du synes er kult og passer til dine ønsker. Det er mange stiler å velge mellom, og de fleste er tilgjengelige i flere forskjellige prisnivåer.

Nybegynnere

 

Om du er helt ny bør du være oppmerksom på både pris og kvalitet. Hvis du aldri har eid en softgun før, så er det nok ikke så lurt å begynne med de dyreste våpnene. Noen våpen er ganske dyre, og hvis du kjøper en av disse og finner ut at dette ikke er noe for deg, så vil du sannsynligvis ende opp med å bli skuffet.

Men du vil heller ikke bare kjøpe den billigste du finner. Våre rimeligere våpen kan være morsomme, men vi anbefaler at du kjøper et mer solid våpen som skyter hardere og gir deg en god opplevelse uten at du må bruke en formue. For nybegynnere som er på jakt etter en elektrisk rifle, anbefaler vi en av Nybegynnerpakkene. Og, kjøp deg en speedloader, de er rimelige og vil spare deg for masse tid og stress når du skal lade.

Litt erfarne spillere.

 

Hvis du har spilt airsoft noen ganger, og kanskje eier en pistol eller to selv, begynner du sannsynligvis å tenke på å få noe a med litt mer ”kick” i. Da vil du og gjerne ha en rifle med en høyere utgangshastighet enn 300FPS, gjerne HiCap magasin og RIS. Det kan og være greit med noen ekstra magasiner. Om du er på jakt etter en pistol, så anbefaler vi at du legger deg på en pris på +- 1200.- Da får du en pistol i god kvalitet som skyter hardt!

Erfarne spillere

 

Hvis du har spilt en stund, har du fått nok erfaring til å vite hvilken type våpen du leter etter og hvilke funksjoner du trenger. Hvis du har problemer med å finne det du trenger i nettbutikken vår, så anbefaler vi at du kontaker oss her.

Copyright © 2005-2018 Game-On AS. All rights reserved.